In de kelder van een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord heeft de politie vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. In vier ruimten stonden enkele honderden planten in diverse groeistadia.

In het bedrijfspand boven de hennepkwekerij werden drie mannen aangehouden, twee Tilburgers van 44 en 45 jaar en een Albaniƫr van 23 jaar. Hun rol wordt nog onderzocht, maar op aanwijzingen van het drietal hoefde de politie vrijdag niet te rekenen. Er moest onder meer een speurhond van de douane aan te pas komen om de toegang tot de hennepkwekerij te vinden.

De hond ontdekte onder de vloerbedekking een houten luik, die toegang gaf tot de kelder. Een gang van 40 tot 50 meter lang met daaraan vier ruimten met hennepplanten in verschillende groeistadia, van stek tot bijna volgroeide plant. “De ruimte zat goed verborgen, maar beneden in de kelder was het een gevaarlijke situatie, met loshangende stroomdraden bijvoorbeeld”, aldus een politiewoordvoerder. “Het risico op brand was groot”Hennepkwekerij in kelder bedrijfspand Ringbaan Noord Tilburg

Invallen/dumpingen |