In Tilburg is vrijdagochtend een zeer grote brand uitgebroken op industrieterrein Kraaiven. Vier bedrijfspanden staan in brand.

Het gaat om Maitre Paul, Vollenhoven Olie Technologie, Van de Wijgert en DEF Transport. De brand ontstond rond 03:15 uur en veroorzaakte grote rookwolken die richting het westen dreven. Daar daalden roetdeeltjes neer. Iets na negen uur is het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog de hele dag duren.

Tachtig brandweermensen met tientallen wagens uit de hele regio zijn naar de Kraaivenstraat gekomen om het vuur te bestrijden. Zelfs vanuit Bergen op Zoom is de brandweer opgeroepen. Hulpdiensten krijgen ook hulp van een crashtender, een speciaal blusvoertuig van de luchthavenbrandweer van vliegbasis Gilze-Rijen.

De brand ontstond bij Maitre Paul, een bedrijf dat diepvriesgebak maakt. Omstanders meldden vlammen die wel veertig meter boven het dak uit kwamen. Ook zijn meerdere explosies gehoord.Zeer grote brand treft 4 bedrijven op industrieterrein in Tilburg

Branden |