Op de bouwplaats van Kindcentrum Zanddonk aan de Mendelssohnstraat in Waalwijk is dinsdagochtend een bouwvakker gewond geraakt bij een ongeval. Rond 08.50 uur ging het mis tijdens het ophijsen van metalen dakpanelen.

Bouwvakkers waren op dat moment bezig met het leggen van panelen op het dak van het nieuw te bouwen Kindcentrum. Op het moment dat een paneel boven de bouwvakkers hing, schoot hij los en kwam hij op één van de mannen terecht. De man viel en werd opgevangen in een speciaal daarvoor gespannen vangnet.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel en brandweerlieden van het dak gehaald. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

Hoogwerker vast in het zand
De hoogwerker van de brandweer die ter plaatse was om hulp te verlenen, kwam vast te zitten in het mulle zand. Met planken onder de wielen en een tankautospuit die meehielp trekken kwam de hoogwerker weer los. Daarna is hij via een andere kant van het gebouw gereden, waarna de man van het dak kon worden gehaald.Bouwvakker gewond bij ongeval op bouwplaats Waalwijk

Ongevallen |