De bestuurder van een personenauto is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden bij een ernstig ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle.

De automobilist botste rond 00.15 uur achterop een vrachtwagen, waarna de auto in brand vloog. Het slachtoffer overleefde het ongeval niet. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De politie doet onderzoek.

De A59 tussen Waalwijk en Dussen is sinds het ongeluk dicht. Het is niet duidelijk wanneer de weg weer open gaat.

Rijkswaterstaat laat om kwart over negen weten dat het onderzoek van de politie naar de oorzaak van het ongeluk meer tijd in beslag neemt dan in eerste instantie verwacht. Het is volgens een woordvoerder lastig aan te geven wanneer de weg kan worden vrijgegeven. Dat de weg nog dicht is heeft volgens haar echt te maken met het onderzoek en dus niet met bijvoorbeeld schade aan het wegdek.

UPDATE 15-02-2019 13:30 uur
Na een eerste politieonderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer (25) van het dodelijke ongeval op de A59 onder Sprang-Capelle kort voor het ongeval op onbesuisde wijze deelnam aan het verkeer. Mogelijk heeft dit geleid tot de dodelijke aanrijding.

Getuigen verklaarden tegenover de politie dat zij de auto van het slachtoffer kort voor de aanrijding met hoge snelheid over de A59 zagen rijden. Hij haalde daar zigzaggend, links en rechts, diverse auto’s in. Korte tijd later reed de auto achterop een rijdende vrachtwagen en vloog in brand. Inmiddels is vastgesteld dat het slachtoffer een 25 jarige inwoner van Rotterdam is.Dodelijk ongeval A59 Sprang-Capelle

Branden, Ongevallen |