Een koerier is zondagochtend 27 januari in ’s-Hertogenbosch van zijn bestelbus beroofd. De bus werd later die nacht brandend teruggevonden in Elshout.

Rond 02.00 uur werd de bestelbus van een koerier klemgereden op de Ruiterskampweg in Den Bosch. Voor de bus van de koerier werd een witte bus geplaatst, erachter stond vermoedelijk een zwarte Audi. Een groep mannen, in donkere kleding en met bivakmutsen op, stapte vervolgens uit de voertuigen.

De ruit van de portier van de bestelbus werd ingeslagen en de bestuurder werd zijn auto uit gesleurd. Zijn handen werden vastgebonden. Daarna werd bedreigd met een vuurwapen of iets dat daarop leek. De overvallers hebben geprobeerd om de lading, een grote hoeveelheid telefoons, van de bus van de koerier over te laden naar hun eigen bus. Om onbekende reden hebben ze later besloten om de bus van de koerier mee te nemen.

Uiteindelijk werd de chauffeur door de mannen gedwongen in zijn bus te stappen en reden ze samen weg. Het slachtoffer werd door de daders geschopt en is tegen zijn hoofd geslagen. Op de oprit van de A59 bij de Rietveldenweg werd hij vervolgens uit zijn bestelbus gezet. De daders gingen er met de gestolen bus vandoor.

Het voertuig werd later brandend teruggevonden aan de d’Oultremontweg / Tuinbouwweg in Elshout. Specialisten van de forensische opsporing hebben uitgebreid onderzoek naar sporen gedaan op de locatie. De gestolen bestelbus die in Elshout brandend is teruggevonden, is ook in beslag genomen voor verder sporenonderzoek.

Gebruikte auto uitgebrand in Velddriel?
De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de overval. Daarbij wordt ook gekeken naar een autobrand van zondagochtend. Langs de Hamstraat in Velddriel werd een brandende Audi ontdekt. Vermoedelijk is dit voertuig in brand gestoken. De politie onderzoekt of deze Audi mogelijk gebruikt is bij de overval in Den Bosch.

Ook gingen er net voor de overval op twee locatie’s in Den Bosch een camper in vlammen op. De eerste camper werd om 01.48 uur brandend aangetroffen op de Palmboomstraat, de tweede drie minuten later op de Beethovenlaan. Mogelijk is dit een afleidingsactie geweest voor de overval.Koerier overvallen in Den Bosch, daders laten bestelbus brandend achter in Elshout

Branden, Overvallen |