Zondagnacht omstreeks kwart over twee stond er op de parkeerplaats van kwekerij De Poort aan de Tuinbouwweg in Elshout een bestelbus in brand.

De bestelbus bleek eerder die nacht geroofd te zijn van een koerier die postpakketten ging lossen bij PostNL aan de Ruiterskampweg in Den Bosch.

De ruit van de portier van de bestelbus werd ingeslagen en de bestuurder werd zijn auto uit gesleurd. Zijn handen werden vastgebonden. Daarna werd bedreigd met een vuurwapen of iets dat daarop leek. De overvallers hebben geprobeerd om de lading, een grote hoeveelheid telefoons, van de bus van de koerier over te laden naar hun eigen bus. Om onbekende reden hebben ze later besloten om de bus van de koerier mee te nemen.

Uiteindelijk werd de chauffeur door de mannen gedwongen in zijn bus te stappen en reden ze samen weg. Het slachtoffer werd door de daders geschopt en is tegen zijn hoofd geslagen. Op de oprit van de A59 bij de Rietveldenweg werd hij vervolgens uit zijn bestelbus gezet.Bestelbus uitgebrand Tuinbouwweg in Elshout

Branden |