Bij kledingwinkel Zoetelief in het centrum van Oisterwijk is zondagnacht ingebroken. Bij een andere kledingwinkel werd in dezelfde nacht geprobeerd in te breken.

De eerste melding kwam iets na drie uur ’s nachts binnen. Bij een winkel aan De Lind gingen alle alarmen af. Toen de politie arriveerde waren de dieven al vertrokken. De kledingzaak was vrijwel leeggeroofd.

Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. Volgens de eigenaar is voor 75.000 tot 100.000 euro aan kleding gestolen. Onder meer de jassen van het dure merk Canada goose werden meegenomen.

Ruim twee uur later kwam er een volgende melding van een inbraak. Een getuige meldde dat er bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat, die in het verlengde ligt van De Lind, drie mannen met bivakmutsen rondliepen.

Ook in deze kledingzaak is de voorruit ingeslagen. Op camerabeelden is volgens de eigenaar van Llaud te zien dat ze enkele jassen hebben meegenomen, maar de andere jassen zaten vast aan een ketting en bleven achter.

Winkels in Oisterwijk zijn dit jaar vaker het doelwit van inbraken. Zo werden in september bij een ramkraak nog dure brillen gestolen. In februari lieten dieven nog een grote ravage achter in een parfumerie.Inbrekers roven dure kledingwinkel Zoetelief in Oisterwijk leeg

Ramkraak/plofkraak |