De bewoners van een huis aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel zijn zaterdagnacht rond 00:45 uur overvallen.

Bij de overval is een van de bewoners van de woning gewond geraakt. Hij zou onder meer een gebroken kaak hebben opgelopen. Een van de overvallers is door de politie in zijn been geschoten en is met de ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de politie werd het gezin overlopen door drie gemaskerde mannen, toen zij net thuis waren gekomen. De overvallers hadden vuurwapens bij zich, waarmee vader, moeder en kind werden bedreigd. Een vijftienjarige jongen, een vriend van het gezin, sloot zich op in de toilet en belde van daaruit de politie.

Toen een van de overvallers de woning verliet, kwam de politie net aan in de Thorbeckestraat. Bij deze eerste confrontatie werden schoten gelost door de politie. Desondanks wisten de overvallers in een auto te ontkomen.

Die auto werd langs de A2 teruggevonden. De overvallers hadden het voertuig achtergelaten op de vluchtstrook, in de buurt van tankstation De Lucht. Daar werd al snel een eerste verdachte aangehouden. Een tweede verdachte werd enige tijd later ook aangehouden, nadat hij probeerde een lift naar Tilburg te regelen. Deze tweede verdachte had schotwonden in zijn been. De derde dader is vooralsnog spoorloos.Politie schiet op woningovervallers Zaltbommel

Schiet/steek incidenten |