Bij een aanrijding op de Harendonkweg in Den Bosch is zondagochtend een 17-jarig meisje uit Rosmalen om het leven gekomen.

Het slachtoffer was na het ongeval buiten kennis en werd in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis waar ze later aan haar verwondingen is overleden.

Het meisje stak rond 3.45 uur de Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf, mogelijk een stationwagen. Terwijl getuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan. De fiets waarop het meisje reed, lag volgens ooggetuigen ’tien tot vijftien meter’ van een oversteekplaats voor fietsers. Op de plek van de aanrijding bleef een buitenspiegel van een donkere Volkswagen Golf achter op het wegdek.

Zondagochtend rond 11.00 uur werd een 37-jarige Bosschenaar aangehouden. Agenten zagen hem rijden op de Slagendreef in een donkere Volkswagen met een beschadigde zijspiegel en hielden hem aan. Tijdens zijn aanhouding was de man onder invloed van alcohol.

Verkeersspecialisten doen onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.17-jarig meisje overleden bij aanrijding Harendonkweg Den Bosch

Ongevallen |