Bij werkzaamheden aan het station in Oisterwijk is dinsdagochtend een glasplaat van tientallen kilo’s op het hoofd van een reiziger gevallen. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

Het Rotterdamse bedrijf zou dinsdag een glasplaat vervangen waar een ster in zat. “Dat was de plaat náást de gevallen plaat, dus niet de plaat die uiteindelijk viel”, legt de directeur van het bedrijf uit. Volgens hem had die glasplaat nooit mogen vallen.

De glasplaat is onderdeel van een balustrade en daarbovenop ligt een leuning. “Een van de glaszetters stond boven bij de balustrade en voelde dat die leuning los op het glas lag. Hij pakte de leuning vast en ineens viel die plaat naar beneden”, vertelt hij. En dat is iets wat volgens hem niet mag gebeuren. “Het glas zit namelijk normaal gesproken aan de onderkant vast in een strook en is onder andere afgekit. Die strook houdt de glasplaat op zijn plek, niet de leuning.”

Glaszetter ziet glas vallen
Op het moment dat de ene medewerker boven de leuning vastpakte, liep de andere glaszetter naar beneden om het gebied af te zetten. “Ze waren namelijk nog niet begonnen met het werk. Dus hij liep het met afzetlint de trap af en zag ineens die glasplaat vlak voor hem terechtkomen, bovenop een reiziger”, beschrijft hij.

“Ze zijn zich echt rot geschrokken en zitten nog te bibberen”, vertelt de directeur. “Ze realiseren zich dat die plaat ook zo maar op een van hen had kunnen vallen.” Hij wil benadrukken dat het iedereen had kunnen overkomen dat het glas viel. “Als bijvoorbeeld iemand anders die losse leuning hadden gepakt, dan was de plaat ook naar beneden gekomen.”Glasplaat valt op hoofd van reiziger bij station Oisterwijk

Ongevallen |