Vlijmen – Aan De Gemeint in Vlijmen is zorgboerderij De Locatie dinsdagmiddag in vlammen opgegaan. Het gebouw deed dienst als dagopvang voor jongeren. Tien jaar werk is in rook opgegaan. “Dit is zo klote”, zegt directeur Bernadette van den Akker tegen Omroep Brabant.

De brand is binnen begonnen waardoor er veel rook ontstond. De rook trok door de wind laag over de autosnelweg A59. Omdat de zorgboerderij voor het grootste deel van hout is gemaakt sloegen binnen de kortste tijd de vlammen uit het dak. Voor de brandweer was het een lastige plek om aan water te komen. Er werden daarom twee extra wagens met bluswater opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brandweer schaalde op naar middel brand.

In het afgebrande pand kregen jongeren trainingen in arbeid en vaardigheden. De Locatie zorgt ook voor naschoolse opvang en weekendopvang voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. “Het zijn normaal begaafde jongeren met een gedragsstoornis”, licht Van den Akker toe. “Het gaat dagelijks om tien tot twintig jongeren en we zijn zowat zeven dagen per week open.”

Bij de brand raakte niemand gewond. De zorgboerderij moet als verloren worden beschouwd.Brand verwoest zorgboerderij voor jongeren in Vlijmen

Branden |