Een stadsbus van Arriva stond in de nacht van zondag op maandag in brand op de parkeerplaats aan de Leyweg in Tilburg. Een vreemde plaats, omdat deze plek helemaal niet op een busroute van Arriva ligt.

Een beveiliger van het St Elisabeth Ziekenhuis meldde de brand. De brandweer kwam met verschillende blusvoertuigen ter plekke om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde.

De kans is aanwezig dat de bus van Arriva is gestolen vanaf remise aan de Fatimastraat, waar bussen ’s nachts staan. Volgens een medewerker van Arriva is er zondag geen dienst gedraaid met de uitgebrande bus.

Het is niet de eerste keer dat Arriva geteisterd wordt door brandstichtingen. Zo brandden er in augustus vijf stadsbussen volledig uit aan de Fatimastraat. Ook brak er later die maand brand uit in een kantoorunit op het terrein van Arriva. In alle gevallen was er sprake van opzet. De politie onderzoekt de zaak.

Arriva doet geen inhoudelijke mededelingen over de branden. “We wachten het politieonderzoek af”, aldus een woordvoerster. De busbrand heeft geen gevolgen voor de reizigers.Gestolen stadsbus Arriva volledig uitgebrand Leijweg Tilburg

Branden |