Een arrestatieteam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een woning aan de Stationsstraat in Rijen. Een 30-jarige Tilburger was doorgedraaid en gooide onder andere een deel van zijn huisraad op straat.

Toen de politie de woning binnentrad troffen agenten de man met een groot mes aan in een slaapkamer. Hij dreigde zichzelf en anderen iets aan te doen als ze naar binnen kwamen. Ook dreigde hij de gaskraan open te zetten.

Om escalatie te voorkomen werd een onderhandelaar van de politie ingezet om contact te maken met de man. Er werden hondengeleiders, onderhandelaars en een arrestatieteam opgeroepen.

De onderhandelaar is het gelukt om de man uit de woning te praten waarna hij door het arrestatieteam rond 01.30 uur werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

Doordat de man een deel van zijn huisraad op straat heeft gegooid raakten diverse voertuigen beschadigd. Er zijn verschillende aangiftes tegen de verdachte gedaan van onder andere bedreiging, vernieling van huisraad en van meerdere voertuigen.Arrestatieteam houdt verwarde man aan Stationsstraat Rijen

Invallen/dumpingen |