Vanavond heeft op de Dijkweg in Heukelom een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een motorscooter en een politieauto. Daarbij is een 40-jarige man uit Berkel Enschot om het leven gekomen.

De politie wilde de man eerder op de avond in Tilburg controleren omdat hij zonder kentekenplaat rond reed. Toen de agenten hem een stopteken gaven ging de man er als een speer vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in. Via de Hoevense Kanaaldijk met hoge snelheid de Dijkweg op, hier komt een eerder ter assistentie opgeroepen politieauto de motorscooter tegemoet gereden. Door zijn hoge snelheid en de onoverzichtelijke weg door hoge mais rijdt de man frontaal op de politieauto.

De man komt door de klap in een nabijgelegen maisveld terecht. Hij heeft door het ongeval zulke ernstige verwondingen opgelopen dat de hulpdiensten niets meer voor hem kunnen betekenen.

De weg is tijdelijk afgesloten voor onderzoek door de verkeersongevallen analisten van de Landelijke Eenheid. Deze zijn speciaal opgeroepen om onafhankelijk onderzoek te doen naar de schuldvraag van dit ernstige ongeval. De familie van het slachtoffer wordt bijgestaan door een familieagent.Scooterrijder komt om bij achtervolging met de politie

Ongevallen |