In het centrum van Tilburg is dinsdag rond middernacht een uitslaande brand ontstaan in de ruimtes boven de FEBO. De brand ontstond aan de kant van het Stadhuisplein.

Rond 02.00 uur werd uiteindelijk het sein brand meester gegeven. Toen bleek ook dat zeker drie van de vier blokken boven de FEBO als verloren moeten worden beschouwd, de vierde raakte zwaar beschadigd. Één persoon die rook had ingeademd is met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De brand woedde aanvankelijk over twee verdiepingen boven de FEBO en de pinautomaten van ABN-Amro en ING. Al snel sloeg het vuur ook over naar de rest van het blok, dat zich bevindt boven de Ritel, Vodafone en FEBO.

Vanwege het vuur was er veel volk op straat. Omdat er sprake was van instortingsgevaar, hield de politie mensen die naar de brand stonden te kijken op ruime afstand.

Tegen 01.45 uur waren de grootste vlammen geblust, aldus de veiligheidsregio. Uiteindelijk werd even na 02.00 uur het sein brand meester gegeven en kon de brandweer beginnen met het nablussen.Grote uitslaande brand in centrum van Tilburg verwoest monumentaal pand

Branden |