Bij attractie Die Fantastische Reise op de Tilburgse kermis is zaterdagavond een 3-jarig jongetje uit een karretje gevallen en daaronder bekneld geraakt. Het jongetje is na bijna vijftig minuten onder het wagentje bevrijd. Het is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De attractie is een soort achtbaan voor kinderen en staat op de Heuvelring. Hoe het jongetje uit het karretje kon vallen is niet duidelijk. Het ongeluk trok veel bekijks. De hulpdiensten schermden de attractie voor het zicht van het publiek af.

De bewuste attractie blijft voorlopig gesloten, terwijl de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het ongeluk onderzoekt.

Update 23-07-2017
De toestand van de peuter die zaterdagavond vast kwam te zitten in een kinderattractie op de Tilburgse kermis is stabiel. De familie van het jongetje laat via de politie weten dat hij buiten levensgevaar is en het naar omstandigheden redelijk maakt. Hij is in het ziekenhuis met zorg behandeld. Het gezin vraagt met nadruk door de media met rust gelaten te worden.

Update 24-07-2017
Lex Bende van de NVWA: “Wij zijn gisteren bij de attractie geweest om onderzoek te doen. Wij gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe het in de toekomst kan worden voorkomen. De attractie moet eerst opnieuw worden gekeurd door een AKI (aangewezen keuringsinstelling). Tot die tijd blijft de attractie verzegeld.”

Volgens de NVWA was het papierwerk allemaal in orde en voldeed de kermisattractie aan de wettelijke eisen. Hoe lang het onderzoek gaat duren en hoelang de attractie nog verzegeld blijft, kon de NVWA niet zeggen.Kind (3) klem onder karretje van attractie op Tilburgse kermis

Ongevallen |