Vanmiddag omstreeks 13:00 uur is er op de kruising Almweg (N322) met de Zandwijk een ongeval gebeurd waarbij een persoon gewond is geraakt en een hondje aan de dood is ontsnapt.

De bestuurder van de groene bestelauto wilde komende vanuit Almkerk linksaf de Zandwijk in draaien. Terwijl hij stond te wachten om het tegemoetkomende verkeer voorrang te verlenen reed er een witte bestelbus op volle snelheid achterin de bestelauto, hierbij raakte de bestuurder van de bestelbus gewond. Hij is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe zwaar gewond de bestuurder is, is niet bekend.

Het hondje zat toevallig met een tuigje aan in de gordel op de voorstoel en niet achterin het hondenhok zoals meestal. De kans dat hij het had overleeft was dan zeer klein geweest gezien de impact en de schade aan de achterzijde van de bestelauto. De bestuurder van de bestelauto kwam met de schrik vrij.

Een berger heeft beide voertuigen getakeld. RWS gaat het wegdek met een zoab reiniger schoonmaken i.v.m. de grote hoeveelheid olie en koelvloeistof die gelekt is.Hondje ontsnapt aan dood bij kop-staart aanrijding Almkerk

Ongevallen |