Bij restaurant Etenstijd aan de Professor van Buchemlaan in Tilburg is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio komt er bij de brand veel rook vrij en is het restaurant ontruimd. Drie mensen hadden ademhalingsproblemen, maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Eigenaar Jan Meurs jr. was niet aanwezig toen het vuur uitbrak. Hij zat bij de wedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag. Volgens hem is de brand ontstaan in de kinderkeuken. Voor zover hij wist is het de huidige huurder, Michaƫl Chen, die met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoeveel schade het pand heeft opgelopen, moet blijken als het vuur volledig is gedoofd. Voor zover te zien, lijkt het enorm te zijn. Het vuur zou binnen tien minuten om zich heen hebben gegrepen. Met name aan de achterkant van het restaurant sloegen de vlammen uit het pand.

Door de brand is de Ringbaan Zuid tijdelijk afgesloten. De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.Zeer grote brand legt restaurant Etenstijd Tilburg in de as

Branden |