In een onderzoek naar de handel in harddrugs heeft de politie dinsdagochtend vroeg op adressen in Vlijmen, Waalwijk en Sprang-Capelle vijf personen aangehouden. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie begon medio 2016 een uitgebreid onderzoek nadat er diverse signalen waren binnengekomen dat op meerdere plaatsen in Vlijmen werd gehandeld in harddrugs. In het onderzoek kreeg de politie zicht op een groep personen die zich op grote schaal bezig hield met de handel in harddrugs, in het bijzonder in cocaïne en XTC.

Rond 6.00 uur werden een 53-jarige man en zijn 76-jarige moeder aangehouden in hun woning in Vlijmen. Rond hetzelfde tijdstip werd in een ander huis in die plaats een 40-jarige man opgepakt. In twee huizen in Waalwijk en Sprang-Capelle arresteerde de politie een 27-jarige man en een 26-jarige man. Alle verdachten werden aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid van de politie.

De actie van dinsdag richt zich ook op een horecagelegenheid aan de Jonkheer de la Courtstraat in Vlijmen. Uit politieonderzoek is namelijk gebleken dat vanuit de zaak volop is gehandeld in harddrugs. Het eetcafé is dinsdagochtend gesloten op grond van de Opiumwet.

In het onderzoek werken de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente Heusden samen.

De burgemeester van Heusden is blij dat de handel in harddrugs wordt aangepakt. De gemeente Heusden vindt aanpak van deze criminaliteit niet alleen belangrijk, omdat het om criminelen gaat, maar ook vanwege de risico’s voor inwoners. Daarom werken we ook lokaal intensief samen met de politie, de woonstichting én onze inwoners”, zo vertelt Jan Hamming.

UPDATE:
Er zijn flinke hoeveelheden cocaïne en xtc gevonden op meerdere locaties. Zo stuitte de politie in Vlijmen op een hennepkwekerij. Gebleken is ook dat op een van de locaties waar arrestatie-eenheden dinsdagochtend binnenvielen kinderen aanwezig waren terwijl er in de woning drugs werden verkocht. Jeugdzorg is ingeschakeld en de kinderen zijn uit huis geplaatst.

Omdat er in café-zaal Riet en Ons Peerke en eetcafé De Marius drugshandel werd geconstateerd, zijn beide zaken voor een half jaar gesloten. De eigenaar en uitbater worden niet verdacht in het grootschalige onderzoek.

Eetcafé De Marius Vlijmen verhandelsplaats voor harddrugs

Invallen/dumpingen |