De politie heeft vrijdagavond een inval gedaan bij het clubhuis van motorclub Satudarah aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. De politie zoekt naar bewijsmateriaal in een witwasonderzoek en heeft daarom administratie in beslag genomen. Er waren vijftig tot zestig agenten ter plaatse. Inmiddels zijn er zes personen aangehouden.

De inval werd gedaan door een arrestatieteam en verschillende landelijke politie-eenheden, ook een politiehelikopter cirkelde boven het pand. Op het moment van de inval was er een clubavond gaande en waren er zo’n zestig mensen in het pand aanwezig. Zij werden verhoord en gefouilleerd. Vervolgens werd het pand doorzocht.

De politie was op zoek naar bewijsmateriaal in relatie tot een landelijk witwasonderzoek, laat woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid weten.

Tot nu toe zijn er zes mannen aangehouden. Drie mannen in verband met openstaande vonnissen, een bezoeker had een zak amfetamine bij zich en twee mannen vanwege wet wapens en munitie. Een man uit Gouderak had een verhuld mes bij zich en een man uit Tilburg een stiletto.Arrestatieteam en Landelijke Eenheid vallen clubhuis Satudarah Tilburg binnen

Invallen/dumpingen |