Een plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank aan de Weerscheut in Vinkel, bij Den Bosch, heeft grote schade aangericht. Dat gebeurde bij een poging de pinautomaat te kraken. De bewoners van twee appartementen bij het kantoorpand zijn elders ondergebracht. Volgens getuigen zijn de daders er vandoor gegaan in een Audi. Er is onder meer een helikopter ingezet om de daders te vinden, maar ze zijn nog niet gepakt.

Bij het opblazen van de pinautomaat stortte een groot gedeelte van het pand in. Omdat er nog een risico bestaat dat explosieven zijn achtergebleven, is ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd om de resten van het pand hierop te onderzoeken. EOD-medewerkers troffen voor het pand onder meer een snoer van 10 á 15 meter aan, hiermee konden vermoedelijk de explosieven op afstand worden geactiveerd.

In het pand zit naast een dependance van de Rabobank ook een huisartsenpraktijk. Deze zou niet getroffen zijn door de explosie. De praktijk is maandag wel gesloten vanwege instortingsgevaar.

Omdat bij enkele huizen in de omgeving de stroom zou zijn uitgevallen, is netwerkbedrijf Enexis ter plaatse om te proberen de elektriciteitstoevoer weer aan de praat te krijgen.Ravage na plofkraak op pinautomaat Rabobank Vinkel

Ramkraak/plofkraak |