Om 02.46 uur werd Chaam opgeschrikt door wat omwonenden ‘een oerknal’ noemen. “Ik dacht aan een gasexplosie”, zegt een van hen. Het ging om een plofkraak bij het vrijstaande Rabobankgebouwtje. Toen een buurtbewoner uit het raam keek, zag hij een grijze Audi wegrijden en belde 112.

Tegelijkertijd is de politie een zoektocht gestart naar de daders. De mogelijke auto werd rond 3.30 uur gezien op de A15 van Gorinchem richting Nijmegen. De politiehelikopter werd ook ingezet en volgde het voertuig. Meerdere politie-eenheden probeerden bij de wagen te komen. Er werd snel gereden. Hierbij raakte een politieauto beschadigd.

Na een lange achtervolging werd rond 03.45 uur de vluchtauto staande gehouden in Meerkerk. De vier daders zijn aangehouden en voor onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. De vluchtauto is voor verder onderzoek weggesleept.

Het was de daders te doen om de geldautomaat aan de Wouwerdries. Bij de explosie knalde een paneel van de voorkant en werd aan de achterkant een deel van het gebouwtje weggeblazen. Het is niet bekend of er geld is meegenomen. . De leeftijden van de mannen zijn 19 (2x); 26 en 30 jaar. Drie van hen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een van de 19-jarige jongemannen komt uit Liverpool.Wilde achtervolging na plofkraak op geldautomaat Rabobank Chaam

Ramkraak/plofkraak |