In een houten schuur aan het Gorpeind in Baarle-Nassau is een groot amfetaminelab ontdekt. De politie heeft hierbij een man aangehouden.

De recherche heeft onderzoek in het lab uitgevoerd. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) was aanwezig en deed onderzoek. Volgens een politiewoordvoerder ging om een groot drugslab dat ‘afgeladen vol stond’ met onder meer ketels en vaten.

De rioolwaterzuivering in Baarle-Nassau is de hele week ontregeld geweest omdat de toevoer was vervuild door drugsafval. Het spoor leidde donderdag naar het amfetaminelaboratorium. Hoogstwaarschijnlijk zijn hier de chemicaliën direct op het riool geloosd. Volgens het waterschap zijn de gevolgen groot.

“Dit is nu de tweede keer dat de waterzuiveringsinstallatie in Baarle-Nassau met grote waarschijnlijkheid is verstoord vanwege een drugsdumping. Wij nemen dit heel erg serieus aangezien de effecten erg groot zijn zowel voor het milieu als financieel”, laat de voorzitter van het waterschap weten.

Het lab werd ontdekt na een anonieme tip en was gevestigd in een schuur die tot de nok vol stond met drugsgrondstoffen. De 42-jarige eigenaar van de schuur is donderdag aangehouden en zit nog vast. Hij zegt dat hij de loods verhuurde. Er is tot diep in de nacht gewerkt om het drugslab te ontmantelen.Waterzuivering week ontregeld door dumping drugsafval groot amfetaminelab Baarle-Nassau

Invallen/dumpingen |