In twee winkels aan het Monseigneur Zwijsenplein in Kerkdriel woedt een grote uitslaande brand.

Vanwege de brand zijn omliggende panden ontruimd. Tientallen bewoners moesten hun huis uit, zij worden opgevangen in het gemeentehuis. De brand is ontstaan na een plofkraak op de Read Shop. Ook de Kruidvat staat in brand, de Hema en een groentewinkel hebben rook en waterschade opgelopen.

De daders drongen vannacht rond 04.00 uur het pand binnen. Daarna volgde een explosie waardoor de eigenaar en omwonenden wakker schrokken. Volgens getuigen ontstond beneden een worsteling. De eigenaar of zijn zoon is daarbij gewond geraakt.

Volgens de politie is na de worsteling een zwarte Audi weggereden. Er is tevergeefs met een politiehelikopter naar die auto gezocht.

In verband met het automerk wordt een verband gelegd met de zogeheten Audi-bende die al een tijd, vooral in Duitsland, plofkraken pleegt en er daarna vandoor gaat in snelle Audi’s. De Nederlandse en de Duitse politie zoeken in verband daarmee samen al langere tijd naar leden van ​die plofkraakbende. Tot nu toe zijn slechts enkele verdachten aangehouden.Compagniebrand na plofkraak Read Schop Mgr. Zwijsenplein Kerkdriel

Ramkraak/plofkraak |