Zondagavond omstreeks 23:30 uur gaf de politie een bestuurder van een zwarte golf een stopteken ter hoogte van de kruising Duinweg / Bosscheweg in Drunen. De inzittende van deze auto hadden hier geen behoefte aan en gingen er met zeer hoge snelheid van door.

Na een achtervolging vanuit Drunen door het centrum van Nieuwkuijk raakte de bestuurder van de golf op de Onsenoortsestraat in Nieuwkuijk de macht over het stuur kwijt en knalde tegen diverse geparkeerde auto’s welke in een parkeervak stonden geparkeerd. Een van de auto’s een witte Renault Clio werd door de klap ongeveer 30 meter verplaatst. Totaal hebben zeker 7 auto’s schade waarvan 5 zeer zwaar beschadigd zijn.

Ook de politieauto raakte in dezelfde bocht de macht over het stuur kwijt, en kwam om de hoek in de Jonkheer de la Courtstraat tegen een boom tot stilstand. De 2 personen die in de zwarte golf zaten zijn aangehouden. De bestuurder van de golf is door het personeel van de ambulance nagekeken maar hoefde niet mee, verder waren er geen gewonden.

De VOA uit een andere regio heeft technisch onderzoek verricht, dit omdat er een politievoertuig bij betrokken is. Waarom de zwarte golf er vandoor ging is nog niet duidelijk. Totaal zijn er 5 voertuigen getakeld.Politieauto total loss na achtervolging Onsenoortsestraat Nieuwkuijk

Ongevallen |