Een routinecontrole van een auto in Valkenswaard heeft donderdagavond geleid tot de ontdekking van een drugslab aan de Hoeven in Haarsteeg. Hoewel het volgens de politie om een erg groot laboratorium gaat, is er geen gevaar voor de omgeving.

Surveillerende agenten controleerden donderdagmiddag een personenauto op de Luikerweg in Valkenswaard. Omdat ze een chemische lucht roken, namen ze een kijkje in de kofferbak van het voertuig. Daar zagen ze verschillende jerrycans die gevuld waren met chemicali├źn die ook gebruikt worden bij de productie van drugs. De inzittenden, twee mannen uit Breda van 36 en 40 jaar, werden aangehouden.

Drugslab
Een onderzoek leidde naar het adres in Haarsteeg. In het drugslab, dat door experts een ‘groot lab’ wordt genoemd, werd amfetamine (speed) gemaakt. De apparatuur voor het maken van synthetische drugs stond in een loods achter de woning. De bewoner van de woning, een 56-jarige man, is aangehouden.

LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) en de brandweer zijn vrijdag begonnen met het ontmantelen van het lab. De loods staat vol met vaten, gasflessen en glazen destilleerketels. Het opruimen hiervan gaat tot diep in de avond duren.Groot amfetaminelab in loods aan De Hoeven in Haarsteeg

Invallen/dumpingen |