Donderdagavond zijn twee mensen bij een ongeval op de Bredaseweg in Tilburg om het leven gekomen. Het gaat om een man van 62 en een vrouw van 59 uit Rijen.

Bij het oversteken werden ze geschept door een auto, die vanuit het centrum richting Ringbaan West reed. De zwarte auto is na het ongeluk doorgereden. Getuigen hebben een zwarte auto door de Korenbloemstraat zien scheuren met een verbrijzelde voorruit.

Enkele uren later heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Tilburgse broers van 20 en 23 jaar oud. De verdachten zijn de eigenaar van de doorgereden auto en zijn broer, welke mogelijk achter het stuur zat.

De politie kwam de daders op het spoor dankzij ooggetuigen die het kenteken van de auto hadden onthouden. Met die informatie werden de twee mannen in de loop van de nacht opgepakt. In eerste instantie werd de eigenaar van de auto in zijn woning aangehouden, een 20-jarige Tilburger. Die gaf aan dat hij niet gereden had. “Vervolgens hebben we de druk richting de familie opgevoerd, zodat de bestuurder zich alsnog zo spoedig mogelijk zou melden”, zegt politiewoordvoerder Eric Passchier. “Omstreeks half twee ’s nachts meldde vervolgens ook de 23-jarige broer van de auto-eigenaar zich op het bureau, met het verhaal dat hij gereden zou hebben”.

De man en vrouw die om het leven zijn gekomen bij het ongeval op de Bredaseweg in Tilburg zijn Henriƫtte (59) en Bert (62) van der Veeken uit Rijen. Het echtpaar was werkzaam in het basisonderwijs.Dodelijk ongeval Bredaseweg Tilburg, dader rijdt door

Ongevallen |