Bij waxfabrikant Koster Keunen aan de Raambrugweg in Bladel is donderdagavond een zeer grote brand uitgebroken.

Rond 22.30 uur brak de zeer grote, uitslaande brand uit. De vlammen sloegen al snel uit het dak en er steeg gitzwarte rook op. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar is de wijde omgeving afgezet en worden omstanders op afstand gehouden. Het vermoeden bestaat dat er gasflessen of -tanks staan opgeslagen op het terrein. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Brandweerkorpsen uit heel Zuidoost-Brabant werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Ruim tweehonderd brandweerlieden werden ingezet. Vanwege de was is het voor de brandweer een zeer lastige brand om te bestrijden. Koster Keunen is gespecialiseerd in onder meer de verwerking van bijenwas voor cosmetica, kaarsen en voor de voedselindustrie.

Door de brand zijn in de omgeving gevaarlijk stoffen neergekomen. De gemeente Bladel heeft het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) om advies gevraagd. Het RIVM geeft aan dat de neergekomen stoffen geen risico vormen voor de volksgezondheid.

De financieel directeur van Koster Keunen laat weten dat het nieuwe gedeelte van het pand vooralsnog gespaard is gebleven. “De brandweer doet er alles aan om de brand onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat het vuur zich niet uitbreidt.” De waxfabrikant handelt in natuurlijke en synthetische waxen. Volgens een medewerker van het bedrijf lag er 200 ton bijenwas op de plek waar de brand woedt. De bijenwas is bedoeld voor de cosmetische industrie en wordt verwerkt in bijvoorbeeld lippenstift en Dove producten.Compagniebrand bij Koster Keunen aan de Raambrugweg in Bladel

Branden |