Een verwoestende brand heeft zaterdagavond de voetbalkantine, kleedkamers en de tribune volledig in de as gelegd. De pas twee jaar oude accommodatie kan als verloren worden beschouwd.

Ook een deel van het kunstgras op het hoofdveld raakte beschadigd. De gemeente Oosterhout noemt het ‘een groot verlies voor zo’n mooi sportcomplex’. Zij wenst alle betrokkenen en alle mensen ‘die genoten van het sportpark’ veel sterkte toe.

De brandweer heeft de brand gedurende de nacht gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen bij de vuurzee. Zwarte rookpluimen trokken over industrieterrein Weststad, in de richting van Raamsdonksveer.

Om het vuur goed te kunnen bestrijden, moesten brandweerlieden met mokers de ruiten van de brandende kantine inslaan. Ergens daarbinnen is het vuur ontstaan. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Dat moet onderzoek van de brandweer en politie uitwijzen.

Niemand was in het pand aanwezig tijdens het uitbreken van de brand. Steunbetuigingen van andere clubs uit de regio stromen inmiddels binnen.Grote brand sportcomplex De Contreie Weststadweg Oosterhout

Branden |