Een gebouw aan de Westwal in Den Bosch is zondagochtend in de as gelegd. Het vuur brak ’s ochtends vroeg uit nadat iemand rond vijf uur een aggregaat aanzette. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Rond acht uur was het vuur onder controle. Het gebouw, dat gebruikt werd als magazijn en als woning, is volledig verwoest. Alleen voor- en zijgevel staan er nog.

Vanwege de brand werden verschillende huizen in de omgeving ontruimd. Volgens een ooggetuige dreigde het vuur even over te slaan naar andere gebouwen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet. Rond het middaguur mochten vrijwel alle omwonenden weer terug naar huis, met uitzondering van de bewoners van Westwal 32. Ramen en deuren moeten voorlopig gesloten blijven en auto’s in het afgezette gebied mogen niet worden verplaatst.

De rook trok richting de wijk Boschveld en Engelen. De auto’s in de omgeving van de Westwal en de Vughterstraat zaten onder de as.

De Van der Does de Willeboissingel is over honderd meter afgesloten afgesloten. Ook de Enckevoirtstraat, die daar haaks op staat, is dicht omdat er in de omgeving asbest is gevonden. Het zijn de straten tegenover de Westwal, waar zondag een grote brand woedde. Op de singel stonden tijdens de brand nog veel mensen te kijken.

Bewoners van de straten kregen zondagnacht een brief en blauwe slofjes in de bus. Zij moeten hun ramen en deuren gesloten houden en moeten hun slofjes dragen als ze naar buiten gaan. Burgemeester Rombouts heeft een noodverordening afgegeven. Auto’s, die bedekt zijn met een laag as, worden schoongemaakt en moeten worden weggehaald.

De bewoners staan maandagochtend met hun auto in de rij tot hun voertuig kan worden schoongemaakt door mannen in witte pakken. Alle auto’s moeten zo snel mogelijk weg, zodat de straat zelf schoongemaakt kan worden. De auto’s kunnen de hele week niet terug, zo lang blijft de weg afgesloten. Bewoners kunnen parkeren in een parkeergarage.Grote brand in pand Westwal Den Bosch

Branden |