Een villa aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg is zondagnacht door brand verwoest. De brand brak rond kwart voor twaalf uit. Er raakte niemand gewond. Op het moment van de brand lagen in de villa van Stichting iXzelf tien bewoners te slapen. Zij wisten allemaal op tijd naar buiten te komen.

De brand werd ontdekt door een medewerker van de zogenoemde slaapdienst. Stichting iXzelf begeleidt psychiatrische patiënten die ook verslavingszorg nodig hebben. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke om de brand onder controle te krijgen.

De brand woedde onder het dak van de villa, maar zou zijn ontstaan in de keuken door pan met olie die op het vuur stond. De brandweer heeft de nok van het dak opengezaagd om de brand beter te kunnen bestrijden. Het blussen heeft zo’n drie uur geduurd. Behalve de tien bewoners was toen de brand uitbrak één begeleider in de villa aanwezig.

Door de wind trok de rook die van de brand kwam over safaripark Beekse Bergen. De tien bewoners werden door de politie en brandweer opgevangen. In eerste instantie bij het pand. Vervolgens zijn zij opgevangen door familie en vrienden. Ook zijn enkele bewoners opgevangen in een hotel in Breda.

Maandag wordt een permanente oplossing voor de bewoners gezocht. Enkele bewoners ademden rook in. Zij zijn in de ambulance nagekeken. Een bungalow die haaks op de villa staat, raakte niet beschadigd.Uitslaande brand verwoest villa stichting iXzelf Hilvarenbeekseweg Tilburg

Branden |