In de omgeving van de Bartokstraat en Vlashoflaan in Tilburg-Noord heeft maandagavond een schietpartij plaatsgevonden. Na een hoog opgelopen ruzie zou iemand een vuurwapen hebben getrokken en enkele schoten hebben gelost.

Bij het incident vielen geen slachtoffers, maar een nog onbekende persoon raakte gewond toen hij werd aangereden door een auto. De gewonde man hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is nog onduidelijk of dit de schutter is. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. De recherche voert ter plaatse een sporenonderzoek uit.

Bij het conflict, dat plaatsvond in de buurt van een flat aan de Bartokstraat, waren veel mensen betrokken. “Er was een grote groep mensen in de straat”, meldt de politie. “Wie nou wie is en welke rollen zij hebben gehad in het conflict, dat moeten we nog uitzoeken.”

Vermoedelijk houdt de schietpartij verband met de diefstal van een auto bij een autobedrijf in Tilburg-Noord, eerder op de avond. Deze auto, een zwarte Golf, werd later teruggevonden in de omgeving van het Burgemeester van Mortelplein. Het is nog niet duidelijk of het gaat over hetzelfde voertuig als bij het schietincident.Ruzie in Tilburg-Noord ontaardt in schietpartij

Schiet/steek incidenten |