ADENAU – Donderdag 5 mei rond 14:30 heeft er op de B412 bij Kaltenborn-Jammelshofen in Duitsland een ernstig ongeval plaats gevonden tussen twee auto’s.

Het ongeval gebeurde nadat een 38-jarige Britse bestuurder met zijn supersnelle BMW M3 wilde keren omdat hij een verkeerde afslag had genomen. Na het keren vergiste de Brit zich vermoedelijk in de rijstroken en kwam vervolgens frontaal in botsing met een tegemoetkomende Audi A6 Avant met daar in een Duitse bestuurder. De Duitser heeft nog geprobeerd uit te wijken maar dit mocht niet baten.

De Brit kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door het brandweerpersoneel met zwaar gereedschap uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is vervolgens in kritieke toestand per traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis.

De Duitse bestuurde is per ambulance naar ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling aan zijn naar verluid lichte verwondingen. Volgens de hulpverleners zou de Brit in levensgevaar verkeren.

De B412 werd rond 16:50 naar onderzoek en berging van de voertuigen weer vrijgegeven voor verkeer.Frontale aanrijding met BMW M3 en Audi A6 Avant op de B412 bij Kaltenborn-Jammelshofen in Duitsland

Ongevallen |