Bij een aanrijding in Hilvarenbeek is dinsdagavond laat een 16-jarige jongen levensbedreigend gewond geraakt. Hij is na een reanimatie met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De aanrijding gebeurde rond elf uur bij de bushalte aan de Doelenstraat. De jongen stond samen met een groep vrienden te wachten bij de halte toen hij door nog onbekende oorzaak werd geschept door een auto.

Drie ambulances, een traumahelikopter en tenminste vier politiewagens werden opgeroepen om hulp te verlenen. Een groot deel van de Doelenstraat is afgezet. De verkeersgevallenanalyse (VOA) van de politie doet uitgebreid onderzoek.

Update 27-04-2016 10:40 uur
De 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek die dinsdagavond bij een bushalte aan de Doelenstraat in zijn woonplaats werd geschept, ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Dat laat de politie weten. De 28-jarige automobilist uit Hilvarenbeek die hem raakte, is als verdachte aangehouden. Hij werd vanwege de ernst van het ongeluk en de onduidelijke oorzaak, aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Van de bestuurder van de auto is bloed afgenomen zodat vast gesteld kan worden of hij onder invloed was van alcohol of drugs. Zijn vriendin is als getuige gehoord. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven of er sprake is van verwijtbaar handelen van de automobilist of van een noodlottig ongeval.

Update 27-04-2016 18:49 uur
De jongen is vanmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.Jongen (16) zwaargewond na ongeval bij bushalte Doelenstraat Hilvarenbeek

Ongevallen |