Een buschauffeur van Arriva is vrijdagavond overvallen bij een halte aan de Lage Witsiebaan met de kruising Reitse Hoevenstraat in Tilburg. De chauffeur werd rond 22.45 uur bedreigd door een gewapende verdachte.

Bij de bushalte op de Lage Witsiebaan stonden twee mannen op de bus te wachten. Één van hen stapte in en bedreigde de chauffeur met een mes en eiste hij geld. Daarna vluchtte hij op een fiets richting ’t Zand.

De politie meldde dat de verdachte op heterdaad werd betrapt maar later kwam het bericht dat de persoon was gevlucht richting ’t Zand. De chauffeur raakte bij de overval niet gewond. De politie zocht in omgeving Lage Witsiebaan en ’t Zand naar de verdachte.

Ter plaatse werden camerabeelden gefilmd vanuit de bus onderzocht door de politie. Ten tijde van de overval zouden er ook passagiers in de bus hebben gezeten. Zij werden door een andere bus vanaf de Lage Witsiebaan verder vervoerd.

De afgelopen maanden zijn al vaker buschauffeurs overvallen tijdens hun dienst. Busbedrijf Arriva pleitte er eerder voor zo snel mogelijk contant geld uit bussen te weren na de reeks overvallen. Vanaf 1 januari 2017 is het daarom niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bussen van vervoersbedrijf Arriva.

Op zaterdagochtend maakte Arriva bekend dat de buschauffeurs in Tilburg het werk neer hebben gelegd. Zij eisen dat er per direct niet meer met contant geld in de bus betaald kan worden, om overvallen te voorkomen.Gewapende overval op buschauffeur van Arriva Lage Witsiebaan Tilburg

Overvallen |