Opnieuw hebben drugscriminelen afval afkomstig uit de productie van drugs gedumpt in de buurt van Alphen. Het is de tweede keer vandaag, deze keer waren de vaten gelost op de Ballastweg.

De politie heeft de omgeving na de vondst vrijdagavond afgezet, zodat de brandweer kan onderzoeken of de vaten lekken en een indruk kan krijgen wat er in zit. Het opruimen en precies uitzoeken waarmee de vaten gevuld zijn gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf.

Bij de Goorstraat werden vrijdagochtend ook lekkende vaten en delen van een laboratorium gevonden die zijn gebruikt voor de productie van vermoedelijk synthetische drugs. “De vaten roken en lekken nog”, vertelde een woordvoerster van de politie vrijdagochtend.

Het gaat om tientallen vaten. De melding kwam rond 09.00 uur. Een buitengewone opsporingsambtenaar had de vaten in het buitengebied gevonden. Ook werden drukketels, regelkasten en cilinders gevonden.

De omgeving werd afgezet voor onderzoek van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO).Meerdere vaten drugsafval gedumpt op de Goorstraat en Ballastweg in Alphen

Invallen/dumpingen |