Maandagmiddag even over 13.00 uur, vond een kettingbotsing plaats op de A15 ter hoogte van Vuren. Daarbij kwam een 62-jarige vrouw uit Tiel om het leven. Ook zijn er vijf mensen gewond geraakt, van wie één ernstig.

Een vrachtwagen reed van achter tegen de auto van het slachtoffer aan. Voor de auto van het slachtoffer stond een vrachtwagen. Het lijkt erop dat er een file was ontstaan en dat de vrachtwagenchauffeur dit niet op tijd heeft opgemerkt ,maar onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte oorzaak van het ongeval is.

De vrachtwagenchauffeur, een 54-jarige man uit de gemeente Krimpenerwaard raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem. Na behandeling werd de man als verdachte aangehouden. Omdat botsen, blazen betekent moest hij ook blazen. Hij bleek niet te hebben gedronken.

De A15 was tot 20:15 uur afgesloten en heeft voor forse vertragingen gezorgd. Diverse betrokkenen kregen slachtofferzorg aangeboden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en maakt proces-verbaal op.Vrouw (62) komt om bij kettingbotsing A15 Vuren

Ongevallen |