Bij een bedrijf aan de Scharlo in Waspik heeft zaterdagochtend een grote uitslaande brand gewoed. De donkere rookwolken die van het industrieterrein afkwamen waren goed te zien op de naastgelegen snelweg A59. Brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen naar Waspik om de brand te bedwingen.

De brand woedde in het inmiddels ingestorte magazijn van het bedrijf Overmat Industries. De vlammen dreigden over te slaan naar een naastgelegen pand, maar de brandweer wist dat te voorkomen. De brand is onder controle en inmiddels is begonnen met nablussen.

Tijdens de brand was er sprake van veel rookontwikkeling. De rookpluim was tot ver in de omgeving te zien. De Veiligheidsregio waarschuwt om uit de rook te blijven. Er werd een NL-Alert verstuurd waarmee omwonenden werden gewaarschuwd ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

Teams van de brandweerkorpsen van Oosterhout, Roosendaal, Rijen, Waalwijk, Sprang-Capelle kwamen naar de brand toe. Het bedrijf ligt aan de rand van een bedrijventerrein met enkele woningen aan de overkant van de omringende weg.

In het magazijn van Overmat Industries staan machines en ligt olie voor houten vloeren en schuurmateriaal opgeslagen. In het gebouw was niemand aan het werk.

Brian Ouweland werkt bij 100% Floors, dat naast Overmat ligt. “Ik ben er meteen heen gegaan. We waren bang dat de brand over zou slaan, maar de brandwerende muren en de brandweer hebben goed hun werk gedaan. Wel is er flinke waterschade.”

Het bedrijf van Hans van Eersel, autoservice Van Eersel, ligt naast het bedrijf waar de brand woedt. “Als de wind anders had gestaan, was ons bedrijf ook getroffen. We zagen rook uit het dak komen. Ik heb meteen 112 gebeld”, vertelt Van Eersel.Grote uitslaande brand bij Overmat in Waspik

Branden |