Een grote brand heeft vrijdagavond het party- en bowlingcentrum Dolfijn aan Ringbaan-Oost in Tilburg verwoest. De brand brak uit rond 23.00 uur, maar het vuur verspreidde zich razendsnel en legde uiteindelijk het hele complex in de as. Twee brandweerlieden raakten lichtgewond. Twee bezoekers moesten voor controle naar het ziekenhuis na rook te hebben ingeademd, een persoon raakte buiten onwel. De brandweer is een groot deel van de nacht bezig geweest met nablussen.

Het partycentrum en bowlingcentrum Dolfijn werd in alle haast ontruimd nadat de brand was uitgebroken. Voor de deur van het pand lagen bowlingschoenen die door de bowlers in alle haast waren achtergelaten. Bij het verlaten van het pand ontstond toch enige paniek, het was dringen om buiten te komen. Ooggetuige Martin Kleine had in de bowlinghal een teamuitje met het werk. Hij zegt dat het personeel goed werk deed bij de evacuatie van de bezoekers.

“Het zag eruit als een klein brandje maar binnen 20 seconde was er een steekvlam en greep het vuur om zich heen. We hebben wel even gerend. Een collega van me is wel naar het ziekenhuis gegaan voor controle omdat ze rook had ingeademd.” Zijn collega Gokhan Gul had zelfs de bowlingschoenen nog in de hand. Hij kon niet naar huis omdat zijn auto stond geparkeerd naast het complex. De straten rondom de bowlingzaal zijn allemaal afgesloten.Compagniebrand bij bowlingbaan Dolfijn in Tilburg

Branden |