Drugscriminelen worden steeds creatiever als er afval gedumpt moet worden. Zo werd er aan de Ruijmheuvel in Moergestel woensdagavond een busje gevonden met een ingenieus systeem.

In de bus zat een speciaal buizensysteem, waarmee drugsafval al rijdend of stilstaand kan worden geloosd. Er was een gat gemaakt in de wielkast waar de vloeistof doorheen kon. In het busje zat een grote tank (IBC) gevuld met zo’n duizend liter drugsafval.

Een sterke anijsgeur bracht agenten op het spoor van de bestelbus met zo’n duizend liter aan chemicali├źn.

Afgelopen jaar kwamen er minder meldingen binnen van de vondst van afval van drugslaboratoria. Maar volgens de provincie Noord-Brabant zijn er geen signalen dat er minder drugs worden geproduceerd. “Criminelen vinden nieuwe manieren om het spul kwijt te raken”, zei gedeputeerde Johan van der Hout.

Volgens hem wordt het afval vaak gedumpt in het riool. De provincie zegt dat afval steeds vaker met een vrachtwagen of giertank over het land wordt uitgereden. Ook zijn er signalen dat resten van de xtc-productie in gierkelders worden gedumpt.Politie ontdekt speciaal geprepareerde bestelbus voor dumpen drugsafval in Moergestel

Invallen/dumpingen |