Een arrestatieteam van de politie heeft maandag kort na middernacht een inval gedaan in een flatwoning aan Ampèrestraat in Den Bosch. Een man dreigde eerder op de avond de gaskraan open te draaien in zijn woning.

De man schold maandag aan het einde van de avond naar iedereen die in de buurt kwam , sloeg de ramen uit de woning en gooide de complete inboedel naar buiten. De omgeving van de flat werd afgezet door de politie. Ook de brandweer was aanwezig. Het is onduidelijk waarom de man zo tekeerging.

Het arrestatieteam liet eerst een politiehond via het raam naar binnen gaan. Korte tijd later werd met een shotgun van een afstand meerdere patronen op de woning afgevuurd waarna de man is overmeesterd. Hij is gecontroleerd door medewerkers van de ambulance en daarna in een politieauto afgevoerd.

De bewoners van de flat hebben enkele uren buiten in de kou door moeten brengen omdat het te onveilig was om in hun woningen te blijven.Doorgedraaide man dreigt flat op te blazen Amperestraat Den Bosch

Invallen/dumpingen |