De politie heeft maandagmiddag in Tilburg een 49-jarige man aangehouden nadat hij eerder op de dag een persoon zou hebben bedreigd met een vuurwapen. De man werd aangehouden bij een woning aan de Eisenhowerstraat en zou een bekende zijn van de politie.

De politie kreeg maandagmiddag rond 13.20 uur een melding dat in de Capucijnenstraat een bedreiging had plaatsgevonden. Een man op een fiets zou een bekende hebben bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer was daar zo van geschrokken dat hij direct de politie belde toen de dader weg was.

Agenten zagen na de melding een man op een fiets die aan het signalement voldeed. De man ging er vandoor toen hij de politie in het zicht kreeg. Een agent probeerde de verdachte te stoppen en heeft daarbij waarschuwingsschoten gelost. De man ging er op zijn fiets vandoor.

De politie is een tijd lang op zoek geweest naar de verdachte. Daarbij werden onder meer een politiehelikopter en hondengeleiders ingezet. Ook werd gezocht met onopvallende politie-eenheden. Rond 15.00 uur omsingelde de politie een woning aan de Gracht tussen Tilburg-Noord en Groeseind. De inval werd afgeblazen omdat de politie andere informatie zou hebben gekregen, zo laat de woordvoerder weten.

De verdachte werd later op de Eisenhowerstraat aangehouden. Daar kwam de Tilburger uit een woning gelopen. De politie is nog op zoek naar het op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarmee de man zou hebben gedreigd. Wat de reden van de bedreiging was, is nog niet bekend.

Agent lost waarschuwingsschoten tijdens klopjacht op gewapende man Capucijnenstraat Tilburg

Schiet/steek incidenten |