Een ouder echtpaar is zondagnacht in hun woning in Tilburg overvallen. Twee mannen hebben het echtpaar opgesloten in hun slaapkamer, de man is daarbij gewond geraakt.

Bewoners van een flat aan de Bartokstraat horen maandagochtend een vrouw om hulp schreeuwen. Agenten breken direct de woning open en later ook de deur van de slaapkamer. Daar worden de slachtoffers, beiden in de 70, aangetroffen. De man heeft verwondingen in zijn gezicht en wordt door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De hevig geëmotioneerde vrouw wordt naar het bureau gebracht. Door de taalbarrière, de slachtoffers zijn van Turkse afkomst, was het niet meteen duidelijk wat er was voorgevallen. Later vertelt de vrouw wat er is gebeurd. Vermoedelijk zijn de inbrekers via het balkon binnengekomen.

Een van hen is rond 03.00 uur de slaapkamer binnengedrongen terwijl de bewoners lagen te slapen. Ze binden de bewoners met geweld vast, en sluiten ze op in de slaapkamer. Pas na uren lukt het de vrouw om zich los te worstelen en via het raam om hulp te roepen.

De politie spreekt van een laffe overval en zoekt getuigen in de hoop de daders te pakken. Mensen die tussen 02.00 uur en 09.00 uur iets gezien hebben in de buurt van de flat, worden verzocht zich te melden via 0900 – 8844, anoniem via 0800 – 7000, of via de website of app van de politie.

Bejaard Turks echtpaar overvallen Bartokstraat Tilburg

Overvallen |