Op de inmiddels roemruchte kruising van de Witboomstraat in het Brabantse Veen is dinsdagavond de eerste sloopauto in vlammen opgegaan. Omstreeks 22.30 uur kreeg de brandweer een melding dat er een auto in de fik stond. In de decembermaand worden op deze plek jaarlijks bewust auto’s in brand gestoken.

Getuigen meldden dat de auto midden op de kruising werd gezet door enkele jongeren, waarna de fik erin ging. De wagen brandde als een fakkel, doordat op de achterbank brandbare vloeistof was achtergelaten.

In de nacht van 30 op 31 december 2013 arresteerde de politie in het dorp honderd jongeren nadat op dezelfde kruising een auto in de fik was gezet. Enkelen van hen zouden de brandweer hebben gehinderd bij het blussen. Uiteindelijk besloot Justitie de meesten van hen niet te vervolgen.

Burgemeester Fons Naterop, en anderen voor hem, probeerden het vuurtje stoken te beteugelen, maar tot nu toe zonder succes. Sommige inwoners van het dorp zien het als een traditie waaraan niet getornd mag worden.

Veen begint maand december weer met traditionele autobrand

Branden |