De politie heeft bij een bedrijf aan de Wielstraat verschillende grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen. Drie mannen zijn aangehouden.

Agenten gingen op dinsdag 24 november het terrein van het bedrijf op omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk een drugslab gevestigd was. Uiteindelijk werden er bij het bedrijf grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs aangetroffen. Onder andere in een aantal bestelbusjes en trailers verborgen. Verder trof de politie er materiaal aan dat thuis hoort in een drugslab zoals ketels, gasflessen en gasbranders. Een andere trailer was dusdanig ingericht dat deze als hennepkwekerij gebruikt kon worden.

De voertuigen waarin grondstoffen, afval en materialen zijn aangetroffen worden in beslag genomen. Drie mannen die op het moment van de inval op het terrein waren zijn aangehouden. Het gaat om twee verdachten (43 en 51 jaar oud) uit Veen en een 50-jarige man uit Arkel.

De recherche, forensische opsporingsdienst en Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) doen verder onderzoek in de loods en op het terrein van het bedrijf. De gemeente overweegt bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf.

Grondstoffen en ketels voor drugsproductie gevonden Wielstraat Veen

Invallen/dumpingen |