De dode man die vrijdag in een huis aan de Breebroek in Rijen is gevonden is met geweld om het leven gebracht. De politie zegt daar sterke aanwijzingen voor te hebben en doet ter plekke onderzoek. Het gebied om het huis is afgezet met linten. De politie hield vrijdagavond een 31-jarige man uit Rijen aan als verdachte.

Het slachtoffer huurde de woning van de officiële bewoner welke vaak bij een vriendin zit en daarom regelmatig andere mensen in zijn appartement laat overnachten. Hij trof de dode vrijdagmorgen aan toen hij terugkeerde in zijn huis. De politie heeft een vermoeden om wie het gaat, aldus politiewoordvoerder Eric Passchier. Ze hebben echter moeite uitsluitsel te krijgen wie het is, omdat de man geen directe familie heeft die de identiteit kan bevestigen.

Vanuit het kleine appartement ondervond de buurt veel last, ook al in de tijd dat het slachtoffer nog niet in de woning woonde. “Het was er een komen en gaan van mensen. Dure auto’s ook”, vertellen verschillende omwonenden.

Sowieso maken buurtbewoners zich zorgen over hoe het er de laatste tijd in de wijk aan het uiterste randje van Rijen aan toegaat. Er is veel criminaliteit en andere overlast. Op een woning om de hoek van het bewuste appartement zit ook een aanplakbiljet. Burgemeester Jan Boelhouwer heeft de woning gesloten, omdat er drugs zijn gevonden en er overlast was.

Dode gevonden in woning Breebroek Rijen

Schiet/steek incidenten |