Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Engelen zijn woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de kruising van De Haverlij met De Beverspijken in Den Bosch. Ze werden geschept door een vrachtwagen.

De politie wil niet meer kwijt dan dat het zou gaan om twee meisjes van rond de zestien jaar. Nadere info bleef achterwege vanwege de politie-acties voor een betere cao.

De twee slachtoffers werden met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Personeel van de ook opgeroepen traumahelikopter ging mee naar het ziekenhuis. De meisjes raakten door het ongeval buiten kennis en zouden nu beiden in coma liggen.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor verhoor en nader onderzoek. Een woordvoerder van het bedrijf uit Zaltbommel, wiens naam op de vrachtwagen staat, zegt weinig van het ongeval te weten. ‘Alleen dat het gebeurd is. Maar het is niet onze auto, maar van een andere vervoerder die voor ons rijdt.’

De chauffeur is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook de wagen en de fietsen zijn voor nader onderzoek afgevoerd.

Twee jonge meisjes op de fiets aangereden door vrachtwagen Haverlij Den Bosch

Ongevallen |