In een woning aan de Betuwestraat is dinsdag 15 september 2015 rond 16.25 uur een man bij een schietincident overleden.

De politie kreeg een melding van een overval waarbij twee daders gevlucht waren. In de woning werden naast het slachtoffer nog vier mannen aangetroffen. Het gaat om Tilburgers (26, 38, 47 en 53 jaar). Zij zijn aangehouden, de recherche onderzoekt hun betrokkenheid. In de loop van de avond werd nog een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige Tilburger.

In de woning wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Agenten hebben buurtbewoners bevraagd. Er zijn enkele getuigen gehoord. Er is door agenten een massale zoekactie ingesteld naar de twee vermoedelijke daders die gevlucht zouden zijn in de richting van het centrum.

Update woensdag 16 september 2015 / 11.00 uur
De politie maakt bekend dat zij er vanuit gaat dat het slachtoffer de bewoner, een 48-jarige Tilburger, is. De officiƫle confrontatie met nabestaanden moet echter nog plaats vinden. Vandaag vindt in Rijswijk bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de sectie plaats. Het sporenonderzoek in de woning gaat naar verwachting nog de hele dag duren. De vijf aangehouden verdachten zijn gisteravond in verzekering gesteld.

Update vrijdag 18 september 2015
De vijf verdachten die tot nu toe waren aangehouden in dit onderzoek zijn donderdagmiddag 17 september 2015 in vrijheid gesteld. Er zijn inmiddels naar aanleiding van de getuigenoproep vijf tips binnen gekomen met name uit de wijk Jeruzalem.

Man doodgeschoten bij woningoverval Betuwestraat Tilburg

Schiet/steek incidenten |