Vier fietsendieven zijn maandagmiddag op heterdaad betrapt toen ze rondreden met gestolen fietsen, één van de verdachten ging zodanig door het lint dat hij een politieauto vernielde en toen onwel werd. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt.

Op maandag 3 augustus 2015 om 15.35 uur zag een getuige dat op het Bouwlingplein in Oosterhout drie fietsen gestolen waren. Inzittenden van een auto met aanhanger hadden enkele fietsen opgetild, op de aanhangwagen gelegd en weggereden. De melder vond dat toch vreemd en belde de politie. De melder gaf het merk en kenteken van de auto door en surveillerende eenheden van de politie keken uit naar de combinatie. Ongeveer 15 minuten later zag een motorrijder van de politie de auto met vier inzittenden rijden op de Laagstraat in Dongen.

De vier inzittenden werden aangehouden. Drie mannen van 38, 41 en 44 jaar uit Oosterhout en een 23-jarige vrouw uit Tilburg. Verschillende politie-eenheden komen ter plaatse om de verdachten te vervoeren. De 41-jarige verdachte verzet zich. Hij bedreigt de agenten en verzet zich op het moment dat er handboeien bij hem omgedaan moeten worden. Tijdens het gevecht om de handboeien om te doen lukt het de verdachte om een ruit uit de politiebus te schoppen. De agenten gebruiken pepperspray om de verdachte rustig te krijgen. Tijdens de rit naar het bureau zien de agenten dat het de verdachte lukt om zijn handboeien zodanig te verbuigen dat zijn hand los schiet. Daarmee slaat hij enkele ruiten in van de politiebus. De agenten stoppen de bus en gebruiken weer pepperspray om de verdachte rustig te krijgen. Dat lukt, maar hij wordt zo rustig dat de agenten zich zorgen maken om zijn gezondheid en een ambulance laten komen. Het personeel van de ambulance onderzoekt de verdachte en concludeert dat de man onwel is geworden van een samenkomst van verschillende factoren. De warmte, de pepperspray en de commotie waren de man iets teveel geworden. Na onderzoek konden de agenten hun weg, met de verdachte, vervolgen.
Onderzoek

De vier verdachten zijn aan het bureau ingesloten. Uit onderzoek bleken er in ieder geval twee gestolen fietsen op de aanhanger te liggen. De eigenaren zijn op de hoogte gebracht. De aanhangwagen bleek ook gestolen te zijn. In de auto lagen gereedschappen die gebruikt worden om sloten los te knippen. De recherche onderzoekt de zaak verder.



Fietsendief slaat 4 ramen uit politiebus Heistraat Oosteind

Overige |