De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in een bedrijfspand aan de Schoolstraat en bij een woning aan de Voorbrugstraat in Moergestel. Een 43-jarige man en zijn 43-jarige vrouw zijn gearresteerd. Bij de actie waren medewerkers van de Belastingdienst en FIOD aanwezig. Ook de gemeente Oisterwijk verleende assistentie.

Het echtpaar wordt verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. De recherche heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar het stel. Ze zouden bedrijven voor grote bedragen hebben gedupeerd door goederen of diensten af te nemen en deze niet te betalen. De politie vermoedt dat het gaat om ‘honderdduizenden, wellicht miljoenen euro’s’.

Het is niet voor het eerst dat de man verdachte is in een grote oplichtingszaak. In 2014 kwam hij al eens voor de rechter omdat hij bedrijven voor 2 miljoen euro zou hebben gedupeerd. Die strafzaak werd wegens gezondheidsproblemen van de man aangehouden.

De Moergestelaar werd in 2012 ook in verband gebracht met een dodelijke schietpartij in Oisterwijk. Hij zou de dader hebben afgeperst, maar tot een veroordeling kwam het niet. Bij de schietpartij werden twee Duitsers doodgeschoten door een man uit Oisterwijk.

In 2008 zou de de man uit Moergestel bovendien getuige zijn geweest van de moord op twee mannen in het Gelderse Hurwenen. Later zou hij door de daders van die moord zijn ontvoerd. De man hield daar een stressstoornis aan over.

Megaoplichter Moergestel betrokken bij schietpartij

Invallen/dumpingen |